Tips til festbordet ~ bordpynt til juleselskapet

Dette er festbordet fra julaften i fjor♥ Og her viser jeg hvordan du enkelt kan gjøre det selv.

Dette trenger du til borddekkingen:

  • Lysestaker av ulike størrelser med røde lys.
  • Grener fra gran eller edelgran.
  • Kongler.
  • Juletrepynt.

Alt dette kan kjøpes, men mye av det kan du skaffe deg gratis. Konglene var jeg i skogen å fant tidligere i høst, edelgranen klipte jeg av juletreet og julepynten hadde jeg til overs fra juletreet. Det er topp når en kan gjøre det fint uten at det må koste mye.

Start med å ha en hvit eller rød duk på bordet. Duken jeg brukte er hvit med julemotiver på midten. Ta så å sett på lysestakene. Som du ser på bildene har jeg brukt tre ulike varianter, lysestake for vanlige stearinlys, for kubbelys og for telys. Det spiller ofte ingen rolle om du kombinerer ulike lysestaker så lenge alle er nøytrale av seg.

Ta så å klipp opp grenen fra gran/edelgranen slik at du får små grener med 2-4 utskudd på hver. Plasser de inntil lysestakene med den avkuttede siden inn (så den ikke syns så godt).

Plasser så på konglene. Også disse med den avkuttede siden inn. Plasser de i nærheten av lysestakene, gjerne i grupper på tre-fire avhengig av størrelse på lysestake. Som bilde under viser har jeg plassert to på ene siden og en på andre, tilsammen en gruppe på tre. For større lysestaker er det ofte fint med flere kongler.

Pynt så med julepynten. Disse har jeg plassert jevnt utover alt det grønne. Har prøvet å dekke igjen tomrom mellom konglene og lysestakene.

Det siste som gjøres er å dekke på bordet med tallerkener ol. Serviettene er brettet etter dobbelt storseil og oppskrift på den kan du finne her.

Lykke til og ha en fin førjulstid❤️🎅🏻🎄🎁

Klem Bente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s