Lag sjokoladekort selv {Scrapbooking ~ DIY}

Jeg syns scrapbooking er topp, og her har jeg laget noen sjokoladekort. Sjokoladekort er en fin gave, og det er ekstra koselig å gi bort noe en har laget selv. Under går jeg enkelt igjennom hvordan du lager sjokoladekort. Lykke til 🙂

Oppskrift på sjokoladekort

Finn frem alt utstyret du trenger:

  • Rosa papp.
  • Dekor papp.
  • Dobbeltsidig teip.
  • Rosa bånd.
  • Rosa papir roser.
  • saks eller skjærebrett.
  • Puncher.
  • Melkesjokolade.
  • Ønsket bilde.

Skjær den rosa pappen 28 x 23 cm. Preg på høykant ved 8, 9, 17 og 18 cm. Om du ikke har en preger kan du bruke melkesjokoladen til å finne ut hvor kantene skal brettes og brette på frihånd. Du sitter nå med selve kortet melkesjokoladen skal ligge inne i. Ta nå å punch begge endene (langsidene). Om du ikke har en puncher kan du også bruke en saks med mønster.

Lag klaffer til kortet. Skjær 2 biter på 3 x 4 cm, og preg de på 1 og 2 cm. Disse kan også brettes på frihånd. Fest klaffene til kortet som vist på bildene over. Nå er lommen der melkesjokoladen skal ligge klar, og vi starter å dekorere kortet. Nå limer vi på båndet. Det skal festes med dobbeltsidig teip cirka midt på kortet (litt høyere opp enn midt på). Knytt silketråden til en sløyfe.

Finn nå frem dekorpappen og skjær 2 biter på cirka 7,5 x 27,5 cm og 1 bit på cirka 6 x 27,5 cm. Avhengig av hvilken puncher du bruker kan det være at dekorpappen må være mindre, men det ser du fort når du måler bitene på kortet. Bruk dobbeltsidig teip og fest dekorpappen til kortet. De skal på fremside, bakside og det lille område fremme på lommen.

Lag en ramme til bilde du ønsker å bruke. Du bruker da en pappbit som er cirka 0,5 cm større i alle kanter enn hva bilde er.

Det er fint om bilde kommer litt frem på kortet, så bruk derfor puter under bilde. Fest bilde til kortet. Her har vi satt det litt på skrå. Gjør klar rosene du skal pynte med. Enten klipp av ståltråden eller bruk en strikkepinne eller noe lignende til å snurre ståltråden rundt for å få den fin.

Fest på rosen. Her har vi tatt en på toppen av bilde til venstre og to nede på bilde til høyre.

Gaven er nå klar 🙂

Klem Bente

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s