Lykken ligger i…

Tok dette bilde sist sommer på en av mine gåturer – trekløver.

0199f6bfb2f02dc19fdbeab54ce5856004631b779a

Trekløveren tilhører kløverslekten, og det samme gjør firkløveren. Firkløveren er derimot mer uvanlig og blir derfor ansett for å bringe lykke – en lykkebringer.

Det fikk meg til å undres hva annet som finnes der ute som også kan bringe lykke. Dette er er en LITEN liste over det jeg fant:

 • Stjerneskudd på nattehimmelen.
 • Enkelte navn.
 • Overraskende for mange er faktisk hakekorset et lykkesymbol i mange kulturer og det er fremdeles brukt i Asia.
 • Hestesko.
 • Harelabber.
 • Edderkopper.
 • Tall (3, 7, 9, 21 osv).
 • Lykkeskillinger.
 • Marihøner.
 • Lyden av gjøken, spesielt om en står rett under treet der gjøken holder til.
 • Kjedebrev.
 • Charms.
 • Spesielle halskjeder.
 • Griser.
 • Drager.

En som var ny for meg var at det er lykkebringende å se eller ta på en feier. Noen mener det er fordi feiing av skorstein forhindrer brann, mens andre mener det er kosten av bjørkeris (frukbarhetssymbol) og sotet (symbol på livgivende ild og varme) som gjør det. Så da er det bare å vente på at feieren skal komme.. 😉

Men fra spøk til alvor.. Vi mennesker er alltid på jakt etter det gode livet, etter lykke, og det kombinert med et behov for å forstå hvorfor verden er som den er og hvorfor ting skjer/ikke skjer, så er det kanskje ikke så rart at vi setter vår lit til lykkebringende gjenstander for å få en forklaring.

En opplevelse jeg selv hadde var da vi fikk hunden vår Einstein. Jeg var sikker på at det var han som brakte lykke da vi få måneder etter han kom til oss kunne spre den gode nyheten om at jeg ventet barn, noe som vi hadde ventet lenge på. Noen kaller det lykke og andre kaller det tilfeldigheter.

Vi bør skille på begrepet lykke:

 1. Lykke, som i flaks.
 2. Lykke, som i glede.

Jeg tror tilsynelatende tilfeldig flaks handler om å se og gripe mulighetene. Så isteden for å lete rundt meg etter ting som kan bringe meg lykke/flaks tror jeg på å være tilstede her og nå, se muligheter og ta mulighetene når de kommer.

Lykke handler om hva som gjør deg glad, og for meg ligger lykken i å være med familien. Jeg ønsker å se min mann leke med barna og høre barnelatter. For meg er det den største lykken♥

Klem Bente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s