DIY hjemme prosjekt -Pusset opp peisen

Vi kjøpte et gammelt hus for snart 5 år siden, og det er blitt mange DIY prosjekter for å prøve å tilpasse huset. Blant annet hadde vi en peis som vi ikke brukte, og som jeg så mitt snitt til å gjøre noe med.

Har dessverre ikke noen før bilde, men du kan se hvordan den så ut etter den hadde blitt malt. Det var litt av en jobb. Først måtte jeg vaske vekk alt sot og møkk, for så å male den. Måtte ha tre strøk for å få den fint. Her ser du bilder av det ferdige resultatet og peisen ferdig malt.

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og peisen har blitt brukt mer de siste ukene enn siden vi flyttet inn. Male peisen var «drittjobben», den morsomme delen var å lage sittekant. Denne er laget av:

  • Papp.
  • Vatt.
  • Tekstil.
  • Knapper.
  • Lim.
  • Dobbeltsidig teip.

Jeg startet med å måle opp lengden og bredde på peiskanten. Så målte jeg opp og klippet ut en pappbit som passet. Som du ser på bildene er pappen brettet to plasser på venstre side. Det er for å kunne brette kanten ned og under. Jeg ville dekke/gjemme vekk hele peiskanten, samt gjøre hele kanten litt mykere i tilfelle en av barna skulle være uheldige å falle på den. Så målet jeg til vatt og tekstilen.

Jeg startet med å lime fast tekstilen på den ene siden, og deretter motsatt side. Så var det hver av langsidene. Som du ser på bilde festet jeg nåler for å sikre at alt holdt seg på plass mens limet tørket.

Før papp platen ble limet på muren festet jeg knappene. De er festet med nål og tråd. Jeg brukte tykk tråd som tålte at jeg dro hardt til. Hvis du sliter med at knuten går igjennom pappen kan det være lurt å ha knapper på begge sider.

Så limte jeg papp platen til peiskanten. Jeg brukte dobbeltsidig teip (til å feste gulvtepper med) og vanlig hobbylim.

Restene fra tekstilet og vatten brukte jeg til å sy en pute. Her ser du det ferdige resultatet.

Håper dette inspirerte deg til å være kreativ 🙂

Klem Bente

En kommentar om “DIY hjemme prosjekt -Pusset opp peisen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s