Hvordan finne glede i en mørk hverdag?

For meg har mye av mitt voksne liv dreiet seg om jobb. Det å ha muligheten til å arbeide med noe man trives med, og få muligheten til å utvikle meg selv gjennom å tilegne meg kunnskap og erfaringer. Dette var frem til jeg ble dårlig.

Sommeren/høsten 2014 var jeg hjemme i mammapermisjon med lillegutt da depresjonen slo inn. Det var som å vri om en bryter, og den gnisten jeg tidligere hadde forsvant. Alt jeg ønsket var å være alene og ikke gjøre noen ting. Bare sitte der og være tom.

En av tingene min lege gjorde var å gi meg et råd om å finne ut hva som gjorde meg glad. Jeg måtte finne ut hva som kunne gi meg energi, hva kunne vekke gnisten i meg og hjelpe meg ut av depresjonen.

Hva gjør meg glad?

Jeg prøvde ut mye forskjellig. Strikking, scrapping, lese, husarbeid, hagestell, og mye annet, men ingenting av dette varte over tid. Etter en stund satt jeg med ned med Beate (tvillingsøsteren min) for å få litt hjelp. Vi hadde en idémyldring rundt hva jeg liker/likte å gjøre og hva jeg er flink på. Dette for å se om vi kunne få noen ideer til et nytt prosjekt for meg. Om du skal prøve dette selv vil jeg anbefale deg å gjøre det sammen med noen som kjenner deg. Det er ikke lett å se alle positive sider ved seg selv, og kanskje noen du kjenner ser andre egenskaper ved deg som du ikke tenker på. Her er grovskissen vi laget.

Tenkekart_hva jeg flink på_BLOGG_red

Noe av det som kom opp var mine evner til å planlegge. Jeg planlegger mye, både på godt og vondt. Min mann ville sagt litt for mye, mens mine sjefer virker veldig fornøyd med det. Så det kommer an på hvem du spør 😉 Men mine evner til å planlegge har i alle fall gjort at jeg har fått vært med å planlagt mange store begivenheter (baby showere, dåpsfeiringer, bryllup, bursdager, utdrikningslag), noe jeg synes er helt topp.

Men det er ikke alle som har det slik og veldig ofte syns folk at planlegging er slitsomt. Det var slik ideen om å hjelpe andre med å planlegge store begivenheter startet. Jeg startet med å skrive enkle huskelister, men det førte med seg så mye mer jeg måtte lære og finne ut av. Lage hjemmesider, optimalisere hjemmesiden for google søk, sosialmedier, markedsføring, bilderedigering og ikke minst å fortsette å videreutvikle siden. Det ble plutselig et hav av muligheter, og alt kunne gjøres når det passet meg, i mitt tempo.

Planlegg.no – En hjemmeside med gratis informasjon om hvordan en kan planlegge Baby Shower, Dåp, Bursdager, Konfirmasjon, Utdrikningslag og Bryllup.

Når jeg sitter med Planlegg.no så kjenner jeg igjen den jenta jeg var før jeg ble dårlig. Den glade humørsprederen som har et tonn av ideer som bare venter på å komme til live. For en kort stund føler jeg meg som MEG igjen, og den følelsen er ubeskrivelig! Selv om det i starten bare varte i en kort stund så var det som et nytt håp kom til meg. Jeg klarte å se lyset i tunnelen langt der fremme.
Planlegg.no er et resultat av min depresjon. Det var den som gav meg den lille gnisten tilbake når jeg var på en dårlig plass, og det er en gnist som fremdeles er der ca 1 1/2 år senere. For meg var det akkurat det jeg trengte i denne perioden. Muligheten til å føle at jeg gjorde noe nyttig, at jeg hjalp noen, samtidig som det gav meg mye glede.

Det er mye sant i ordene «du vet ikke hva du har før du mister det». Glede er en av disse tingene. For meg har gleden blitt forsterket av det faktum at det ikke er en selvfølge at den er der. Jeg setter nok derfor ekstra pris på den, sammenlignet med tidligere.

Jeg liker godt dette sitatet:

Happiness often sneaks in a door you did not think was open.

Håper dere også har muligheten til å drive med noe dere har lidenskap for♥

Klem Bente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s