Hvordan fortelle sjefen at du er gravid, igjen…

Når Ida Marie var fem måneder fikk vi sjokket om at jeg var gravid igjen. Første tanken var

«hvordan i huleste skjedde det?»

Vel.. Kremt.. Ehh.. Jeg vet jo selvsagt hvordan det skjedde.. Men hvordan kunne det gå så fort? Vi hadde jo prøvet i flere år med Ida Marie, og nå skjedde dette med en gang??

Det var litt av et sjokk å ta innover seg, men selvsagt noe vi ble veldig glade for. Vi hadde hele tiden ønsket oss flere barn, og hvorfor ikke to tette?

Jeg husker fremdeles at jeg syns det var pinlig å informere sjefen. Jeg gruet meg i flere dager, men bestemte meg for at jeg like godt kunne gi beskjed tidlig.

Jeg: Bank,bank.. Unnskyld, men har du 2 minutter?

Han: Ja, selvsagt.

Jeg: Jo, du skjønner.. Ehhmmm.. Det har seg slik at vi er så heldige at jeg er gravid igjen.. Sååå.. Det kan jo være greit for deg å vite det nå som du holder på med neste års budsjetter..  Ehhh.. Jeg er bare 9 uker på vei, så det er jo fremdeles veldig tidlig..  Men jeg ville gi deg beskjed nå slik at du har mer tid på deg til å planlegge neste år… Ehhh.. Det er jo mange jeg ikke har informert enda, blant annet kolleger, så jeg hadde satt pris på om du ikke sa noe før jeg har sagt det selv. Ehh.. Jeg syntes bare det var greit at du visste det.. Ehh..

Og heldigvis tok han ordet, ellers så hadde jeg sikkert fortsatt å bable.

Han: Det var hyggelig å høre. Jeg er glad på deres vegne. Ikke tenk på jobben, det ordner vi.

Jeg ble så lettet og glad! Heldigvis hadde jeg en veldig flink leder som bare viste glede på mine vegne. Vet at det er mange gravide som ikke får en slik respons fra lederne sine, og vet dere hva damer:

Det kan dere FORVENTE!! Så sant han/hun er en GOD LEDER!

Vet jeg ikke er den eneste som gruer seg til slike samtaler med sjefen, og det er ofte i slike situasjoner man kan skille mellom gode og dårlige ledere. En god leder viser forståelse og støtter. Han/hun vet at ingenting han/hun sier kommer til å endre på det faktum at hun er gravid, men hvordan han/hun svarer den gravide kan endre faktumet om den gravide ønsker å komme tilbake etter fødselspermisjon eller ikke.

Så til alle ledere, være en god leder! Det skulle være unødvendig for damer å grue seg til slike samtaler.

Klem Bente

IMG_3049

2 thoughts on “Hvordan fortelle sjefen at du er gravid, igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s