Om noe har min mammarolle gjort meg til en bedre leder!

Jeg har i mange år fokusert på min karriere, og på et tidspunkt var jeg til og med usikker på om barn var tingen for meg. Det er rart hvordan tiden forandrer seg.  Hadde noen fortalt meg for fem år siden hvordan livet mitt i dag er, så ville jeg aldri ha trodd vedkommende. Jeg har stor respekt for de som er hjemmeværende mamma/pappa, men har aldri følt at det var min rolle.

Karriere har stått sentralt.

Jobben min har alltid vært en sentral del av hvem jeg er, og jeg har vært heldig å jobbe med ting jeg trives med, nemlig økonomi. Folk rynker på nesen når jeg sier det (for hvem liker vel økonomi?), men jeg gjør det.

Med en utdannelse som Siviløkonom, hardt arbeid og litt flaks har jeg bygget meg en CV som jeg er stolt av. Jeg dra på jobb fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må, og det finnes ikke noen bedre motivasjon. Jobb har vært min arena, og tanken på å skulle være hjemme med barn og ikke få muligheten til å dra på jobb var ikke noe jeg ønsket.

CV bilde

Jeg husmor? Trur ikke det nei!

Så hvordan har det seg at jeg nå i dag ikke har noe i mot å organisere familien, rydde og stelle hjemme, lage mat og bake? Hva skjedde de siste årene som fikk meg til å endre meg sånn?

Jo, det skal jeg si deg, det heter å bli MAMMA. Den gleden av å gjøre andre glad, og spesielt de man elsker så høyt som mann og barn. Det å oppleve flere sider ved deg selv, prøve nye ting og finne ut at det kan være flere arenaer som man kan lykkes på.

Så vil det si at jeg har lagt karrieren på hyllen? Nei, absolutt ikke, men det er ikke lengre det viktigste. Langsiktig sett tror jeg det er viktig med beggedeler. Alle trenger ulike forum å utfolde seg i og få den anerkjennelsen som alle trenger og fortjener.

Om noe har min mammarolle gjort meg til en bedre leder!

Og vet du hva, jeg tror at det å være mamma gjør meg bedre rustet til å nå lengre i min karriere. Ikke bare takler jeg stress på en mye bedre måte, men jeg begynner å bli veldig flink på konflikt håndtering, multitasking og forhandlinger. Mine barn har gjort at jeg er blitt flinkere til å lytte og de har vært med utvikle meg til et bedre menneske. Etter du har prøvd å motivert et barn til å gjøre noe den absolutt ikke ønsker får du en annen forståelse av begrepet motivasjon og kreativitet. Du lærer å se ting på flere måter og får en bedre forståelse for dine medmennesker.

Mammarollen gjør deg bedre rustet til å gjøre det bra i jobben din.

Så til alle mammaer og pappaer der ute, ikke undervurder verdien av erfaringen du får i foreldrerollen for øvrige roller i arbeids eller privatlivet. Voksene er bare store barn som har lært å sitte stille og ikke slå, men som innerst inne er drevet av de samme følelser og behov som våre mindre versjoner.

Ha en fin kveld♥

Klem Bente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s