Juleverksted – Konglenisser

Når helgen kommer og en har fri fra jobb kjenner vel alle småbarnsforeldre til at det er da jobben starter. En har ikke akkurat fri med to småbarn i hus. Men selv om en ikke har fri, så får en noe annet, nemlig tid til å tilbringe med familien. Her i huset prøver vi å ha familieaktiviteter hver helg, og denne helgen var det blant annet juleverksted som sto på tapetet. Vi laget konglenisser.

0188fb48292413a89afd5ad878aa4b3d8deb528b4f

Utstyr som ble brukt (alt dette finner du i større hobbybutikker):

  • Kongler.
  • Runde trekuler med ferdig malte fjes.
  • Lim.
  • Rød strømpe.
  • Rødt garn.
  • Rød filt.
  • Rød piperensere.
  • Falskt hår (husker ikke hva det er, men om du spør i hobbybutikken etter hår til konglenisse vil de skjønne hva du mener).

Siden mine barn er så små (1,5 år og 2,5 år) så trengte de selvsagt mye hjelp, men jeg er overrasket over hvor mye de klarte selv. Vi begynte med å feste piperenseren til konglen ved å dytte den inn under noen av lagene på konglen. Så tok vi å klippet av piperenseren ca 1 cm over konglen. Vi tok på masse lim slik at vi var sikker på at den skulle sitte, og før dette tørket tok vi å satt på hode. Dette måtte nå ligge og tørke ca 15-30 minutter.

I mellomtiden tok vi å laget hår til noen av konglenissene. Disse skulle da bli jenter (noe lillejenta var opptatt av).

Vi tok så å klippet opp lange remser av filten og målte til så lange skjerf vi ville ha. I følge barna måtte den være veldig lang, men vi kom til en mellomløsning. Dvs. ikke for lang og ikke for kort, men akkurat passe. For å feste disse tok vi lim rundt halsen til konglenissen før vi tok skjerfet på.

Til slutt er det nisseluen som skal på plass. Her tok vi først å laget en dobbelknute i toppen av den rød strømpen og klippet av den lengden på luen vi ønsket. Noen små og noen store luer. Husk at tråden du knyter i toppen av luen skal være tråden du henger konglenissen i på treet, så husk å ha lang nok tråd og lag en løkke i enden. For å feste luen til hode tok vi lim på hode til konglenissen før vi tok på luen.

Konglenissen er nå ferdig, men må stå å tørke. Vi lot de tørke til dagen etter, men det skal ikke være nødvendig.

Ida Marie og Oscar brukte konglenissene til å pynte sitt eget juletre, og syns det var veldig morsomt. Vi måtte innføre en regel da, og det var at når noe er hengt opp på treet så må det være der. Det er ikke lov til å ta av julepynten. Denne regelen kom da selvsagt etter at vi hadde startet og skjønte at det var morsommere å ta ned enn å henge opp julepynt. Hihi, ja slik er det. Blir spennende å se hvordan det kommer til å gå med det store juletreet når det kommer i hus.

Gleden over å lage noe selv

Her i familien prøver vi å fokusere på gleden over å skape noe selv, gleden av å lage noe, og det er fantastisk å se kreativiteten til slike små barn.

0188fb48292413a89afd5ad878aa4b3d8deb528b4f

Tips! Få barna til å være med å plukke kongler på høsten før snøen kommer. Dere får da en fin aktivitet, samtidig som dere sparer penger.

God helg ♥

Klem Bente

2 kommentarer om “Juleverksted – Konglenisser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s